Veri Tabanı Listesi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Num Hepsi
Tüketici ve Tüketim Araştırmaları Dergisi
Uluslararası literatürde uzun zamandır uygulanmakta olan bilim dallarının alt uzmanlık alanlarına göre yayın fırsatlarının oluşturulduğu uzmanlık dergilerinin varlığı, maalesef ülkemizde ve alanımızda tam olarak yerleşmiş bir uygulama değildir. Bu boşluğun doldurulması amacıyla oluşturulan bu derginin uzun vadeli amacı; tüketici ve tüketim davranışlarının anlaşılmasına yönelik katkıların doğrudan yayınlanabileceği bir platform oluşturmak suretiyle, ülkemiz tüketicisinin davranışlarının çözümlenmesi ve kuramsal çerçeve oluşturulmasına katkı sağlanmasıdır.
Türk Dil Kurumu Sözlükleri

Türk Dil Kurumu Süreli Yayınlar Veritabanı
Türk Dil Kurumunun süreli yayınlarından olan Türk Dili Araştırmaları Yıllığı Belleten, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi ile Türk Dili Dil ve Edebiyat Dergisi bir veritabanında toplanarak PDF biçiminde kullanıma sunulmuştur. Veritabanında Türk Dili Araştırmaları Yıllığı Belleten’den 903, Türk Dünyası Dil ve Edebiyat Dergisi’nden 489 ve Türk Dili Dergisi’nden 20.038 olmak üzere  toplam 21.430 yazı bulunmaktadır.
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü Projesi (TEİS), başlangıçtan 21. Yüzyıla (1985 doğumlu) kadarki Türk edebiyatına ait şair ve yazarları kapsamaktadır. Divan, âşık, tekke geleneği ve Tanzimat sonrası modern Türk edebiyatı bütünüyle ele alınmıştır. Proje, esas itibariyle Anadolu'da Selçuklularla başlayıp Osmanlılarla devam eden ve günümüze ulaşan edebî birikimi toplumla buluşturmayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte, Eski Uygur, Karahanlı, Harezm-Kıpçak, Çağatay ve Azerî sahasına mensup isimler de projeye dâhil edilmiştir. Yeni Türk edebiyatı alanında ise proje sadece Türkiye ile sınırlandırılmamış, Balkan coğrafyasında, Kıbrıs’ta Türkçe yazan; Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde “gurbetçi” tanımıyla bulunan, Cengiz Aytmatov gibi eserleriyle ülkemizde çok tanınanların biyografilerine de yer verilmiştir.
Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü
Türk Edebiyatı Eserler Sözlüğü (Türkçenin Yazılı Edebî Birikimi), başlangıçtan 20. yüzyıla kadarki divan, âşık ve tekke edebiyatı geleneğini içine alacaktır. Ayrıca Tanzimat sonrası Yenileşme Dönemi Türk edebiyatının 19. yüzyıldaki örnekleri de projeye dâhil edilecektir. 20. yüzyıl ve sonrası ise ayrıca ele alınmayı gerektirmektedir. Proje, esas itibarıyla Anadolu’da Selçuklularla başlayıp Osmanlılarla devam eden edebî birikimi vermeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte, Köktürk, Eski Uygur, Karahanlı, Harezm-Kıpçak, Çağatay, Azerbaycan, Irak-Suriye sahasına ait eserler de projeye dâhil edilecektir.
Türk Patent Arama
Türk Patent Enstitüsü'nün patent veritabanını arayabilir ve erişebilirsiniz.
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanakları
TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihli ilk toplantıdan bugüne, TBMM, Millet Meclisi, Cumhuriyet Senatosu, Kurucu Meclis, Temsilciler Meclisi, Milli Birlik Komitesi, Milli Güvenlik Konseyi ve Danışma Meclisi’nden meydana gelen Parlamentonun tüm tutanakları.
Türkiye e-Florası
Türkiye e-Florası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Ali Nihat Gökyiğit Vakfı, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ortaklığında, Flora Araştırmaları Derneği önderliğinde yürütülen Resimli Türkiye Florası Projesi kapsamında elde edilen bilgilerle oluşturulmaktadır.
Türkiye Makaleler Bibliyografyası
Araştırmacıların daha etkin ve verimli makale taraması yapabilmeleri için Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası üzerinde yapılan ayrıntılı bir çalışma sonucunda "1923'ten Günümüze Makaleler" sloganıyla şu an için 5 bin dergideki 1 milyona yakın bilimsel makale tek bir ara yüzden taranabilir hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda veri girişi altyapısı yeniden kurgulanmış olup, yeni sisteme yazar adları ve yayın adı otorite dizinleri eklenmiştir. Yeni kullanıcı ara yüzü ile yazar, makale, konu, dergi adı vb. filtremeler çok etkin ve verimli bir şekilde kullanıcının hizmetine sunulmuştur.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu
80.000 üzerinde yazma eser yer almaktadır.

TürkMedline
TürkMedline, Türkiye'de yayınlanan bilimsel ve süreli sağlık bilimleri dergilerinde yer alan makalelerin ortak bir alandan erişilmesini hedeflemiş ve bu hedef ile 2004 yılında internet üzerinden yayına başlamıştır.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri
Devlet ve toplum hafızasını barındıran arşiv belgelerini arşivcilik standartları ve gelişen teknolojiler çerçevesinde tespit etmek, derlemek, korumak ve araştırmaya açmak suretiyle kamuoyuna güvenilir, kaliteli ve hızlı erişilebilen arşiv hizmetlerini sunmak ve kamu belge yönetimini etkinleştirmektir.
Taylor and Francis (T&F)
Doğa ve yaşam bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler, davranış bilimleri, eğitim, sanat ve beşeri bilimler konularını kapsayan çok disiplinli tam metin bir dergi veri tabanıdır.
TBMM Açık Erişim

TDK Metin Veritabanı
Türk Dil Kurumu yeni metin veri tabanı sistemiyle birlikte Türkçe metinlerde sadece tek bir sözcüğü dahi arayıp onun kullanıldığı metinleri, bağlamı listeleyebilirsiniz. Üyelik oluşturduktan sonra yöneticinin onayıyla birlikte sisteme giriş yapılabilmektedir.
Teacher Reference Center - EBSCO
Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, 280’den fazla hakemli öğretmen ve yönetici dergisinin özetleri ile birlikte indeksini içerir.
The Belt and Road Initiative Reference Source - EBSCO
Dünya çapında multidispliner konuları kapsayan çeşitli e-dergilere, gazetelere, haber bültenlerine, raporlara ve konferans bildirilerine tam metin erişim sağlamaktadır.
TR Dizin
ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır.

Yerel Erişim Arayüzü: https://trdizin.gov.tr/
TUİK İstatistikler

Turcademy

Turcademy, multidisipliner bir e-kitap platformudur. Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Astana Yayınevi, Der Yayınları, Dora Yayınevi, Efil Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Müzik Eğitimi Yayınları, Nobel Tıp Kitabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık, Siyasal Kitabevi, Yapı Kredi Yayınları ve Yeni İnsan Yayınevi`ne ait yaklaşık 10.000 Türkçe e-kitaba erişim sunmaktadır.

Not: E-kitaplara erişebilmek için "karatekin.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile Turcademy web sayfasından üye olmanız gerekmektedir.
Not: Turcademy veritabanı e-kitapları DRM korumalı .pdc formatında indirmeye izin vermektedir. .pdc kitapları açabilmek için
veritabanına giriş yaptıktan sonra bağlantı üzerinden yapmanız gereken işlemleri görebilirsiniz.

 

Video kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Önemli Not: Çevrimdışı okuma için sunulan kullanıcı lisansında iki cihaz sınırı bulunmaktadır. Kullanıcı dilediği takdirde cihazdan lisansı silebilmektedir. Çevrimiçi okuma için herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır.

 


Turnitin

İntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.Öğrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü sağlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiş olan dokümanlarla karşılaştırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.

***Turnitin Programı sadece akademisyenlere açılabilmektedir.(Kayıt için kutuphane@karatekin.edu.tr adresine ad-soyad, bölüm ve unvan bilgileri ile birlikte mail atabilirsiniz)

***Turnitin Programında, sisteme ödev yükleme esnasında, ödevleri şuraya gönder seçeneğinde “Depo Yok” alanının işaretlenmesi önem arz etmektedir.Depo yok seçilmediği takdirde enstitünün en son kontrolüne giren ödevle çakışma olacaktır.

***Sehven depo işaretlenerek sisteme tanımlanmış belgelerin veri tabanından kalıcı silme talepleri yükleyici hoca tarafından yapılabilmektedir. Kütüphane yöneticisi tarafından talep onaylandıktan sonra kalıcı silme işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Ayrıntılı bilgi için kılavuzu inceleyebilirsiniz.

 

Kullanım Kılavuzları ve Eğitseller

Turnitin ile İlgili Genel Bilgiler 

Öğrenci Kılavuzu

Öğretmen Kılavuzu

Şifre Oluşturma Kılavuzu

Turnitin Programı sadece Tez, ödev vb. benzerlik raporları için kullanılmalıdır. Makale, bildiri v. benzerlik raporları için kullanılmamalıdır.

Uygunsuz kullanım yapan hesaplar tespit edildiği taktirde TUBITAK ULAKBIM tarafından bloke edilecektir.


Kampüs Dışı Erişim

Kampüs ağı dışındaysanız açıklama kısmında kilit işareti bulunan veritabanlarına erişemezsiniz. Bu veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için ilgili rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Rehber

SubjectsPlus ile Güçlendirilmiştir.