Veri Tabanı Listesi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Num Hepsi
Idealonline Süreli Yayın Veri Tabanı

İdealonline veritabanı; bilim, edebiyat, eğitim, mimarlık, sanat, spor, tarih ve tıp alanlarında Türkçe dergileri, konferans tutanaklarını ve kitapları kapsamaktadır.

1.000+ Akademik/Popüler Süreli Yayın

155.000+ Tam Metin Makale

17.000+ Arşiv Sayısı

 

İdealonline Süreli Yayın Listesi

İdealonline Süreli Yayın Veritabanı Tanıtım


IEEE
IEEE Xplore veritabani; IEEE’nin kurum içi raporlarına, bilimsel dergilere, magazinlere, konferans tutanaklarına (1988 yılından itibaren tüm arşivine, 1950’ye kadar geriye dönük seçilmiş içeriklerine) ve bütün güncel IEEE standartlarına tam metin erişim sağlar.
Iktisat İşletme ve Finans Dergisi Arşivi
İktisat, İşletme ve Finans Dergisi’nin 1986'dan itibaren yayımlanış olan tüm arşivi ile güncel sayılarını içeren bir veri tabanıdır.
IMF eLibrary Veritabanı
IMF eLibrary küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara, istatistiklere ve veri setlerine erişim imkanı sunan bir veritabanıdır.
Internet Archive
Disiplinler arası milyonlarca kaynak.

intihal.net Yardım Rehberi

Akademik çalışmalardaki (tez, makale, rapor, ödev, proje vb.) benzerlik oranını belirlemek için geliştirilmiş yerli bir programdır. Birçok farklı intihal türünü tespit eden yazılım internet tabanlı olarak çalışmakta, benzerlik durumu ortaya koymakta ve raporlama yapmaktadır.

İntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu sayede lisans, lisansüstü, doktora öğrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.

Kullanım kılavuzu için lütfen tıklayınız.

İntihal.net Kullanım tanıtım videosunu izlemek içintıklayınız.

Please click for the user guide

Bireysel kayıt için lütfen tıklayınız.*

*Önemli Not: Bireysel kayıt açarken kurumsal e-posta adresinizi(*@karatekin.edu.tr) kullanmanız gerekmektedir.


IRCICA Farabi Sayısal Kütüphanesi
İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından İslam medeniyeti alanında kaynakların e-kitap formatında sunulduğu veritabanıdır.
ISAM İlahiyat Makaleler Veri Tabanı
Başta İlahiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevleri ve kurumlar tarafından basılan süreli ilmî yayımlarda yer alan ilahiyat alanındaki makaleler ile sempozyumlarda ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsayan veri tabanında, bibliyografik künyelerin yanı sıra yayımlanma izni alınan makalelerin tam metinlerine PDF formatında erişilebilir.
ISAM Dokümantasyon Veritabanı
TDV İslâm Ansiklopedisi’nde yer alan maddelerin yazımında başvurulan doküman dosyalarını araştırmacılarla paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır. Veritabanında yer alan ve ihtiyaç duyduğunuz kaynaklardan İSAM kütüphanesinde kayıtlı olan eserlerin bibliyografik künyelerini kutuphane@isam.org.tr e-posta adresine bildirerek fotokopilerini ücreti mukabili talep edebilirsiniz.
ISAM Osmanlı Salnâmeleri Veri Tabanı
Bu veri tabanı Osmanlı devlet ve vilayet salnameleri ile Nevsal’lerin tam metin PDF’leri verilmiştir.
ISAM Osmanlıca Makaleler Veri Tabanı
Tarih, edebiyat ve dinî ilimlerle ilgili Osmanlı Türkçesi dergilerdeki makalelerden oluşan veri tabanında 36.300’den fazla makalenin künyesi ile tam metinlerine PDF olarak erişilebilir.
ISAM Risaleler Veri Tabanı
Tarih, edebiyat ve İslâmî ilimlerle ilgili matbu risaleleri ihtiva eden bu veri tabanında risalelere erişilebilirsiniz.
ISAM Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veritabanı
İSAM tarafından deneme mahiyetinde açılan Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veritabanı başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır. Veritabanında hâlihazırda 55.000 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 25.500 makalenin tam metin PDF’lerine ulaşılabilmektedir.
Islam Ansiklopedisi
TDV İslâm Ansiklopedisi kamuoyunun doğru bilgi edinme ihtiyacını karşılamayı hedefleyen, aynı zamanda dini ve sosyal bilimlerde araştırma yapmak isteyenlerin başvurabileceği ciddi, kapsamlı ve kuşatıcı bir kaynaktır.Ansiklopedide titizlikle uygulanmaya çalışılan temel ilke, bütün maddelerin güvenilir kaynaklara dayanması ve doğru bilgiler ihtiva etmesidir. Bunun yanı sıra maddelerin yazımında gerek muhteva gerekse kaynaklar açısından araştırmacıların akademik beklentileri ile kültür seviyesi birbirinden farklı okuyucuların bilgi edinme ihtiyaçları göz önünde tutulmuştur​. 1988 yılında yayıma başlayan ansiklopedinin 1. cildi on iki, 2. cildi dokuz, 3. cildi yedi ayda tamamlanmış, böylece belli bir istikrar kazandıktan sonra her altı ayda bir cilt yayımlanmıştır. 2013 yılı Aralık ayında yayımlanan 44. ciltle birlikte ansiklopedi tamamlanmıştır.
Islamic Heritage Project
Harvard Üniversitesi, Islamic Heritage Project aracılığıyla Harvard’ın ünlü kütüphanesi ve müze koleksiyonlarından bulunan yüzlerce İslam el yazması, haritalar ve basılı metinleri kataloglamış, muhafaza etmiş ve elektronik ortama aktarılmıştır. Nadir ve çoğunlukla benzersiz olan bu eserler İnternet aracılığı ile tüm dünyadaki araştırmcıların erişimine açılmıştır. Islamic Heritage Project Prens Alwaleed Bin Talal’ın desteği ile araştırmacıların hizmetine sunulmuştur. Islamic Heritage Project için Harvard’ın Open Collections Program’ı aracılığı ile 280’den fazla el yazması, 275 basılı metin, 50 harita ve 156.000 sayfanın üzerinde belgenin elektronik kopyasını üretmiştir.
Ithenticate

Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaştırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öğretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

***Doktora derecesi ve üzerindeki dereceye sahip olan akademisyenlerimiz kayıt için kutuphane@karatekin.edu.tr adresine ad-soyad, bölüm ve unvan bilgileri ile birlikte mail atabilirler.

Türkçe Kullanım Kılavuzu

İngilizce Kullanım Kılavuzu

Ithenticate Programı sadece makale ve bildiri intihal analizi için kullanılmalıdır. Tez, ödev vb. benzerlik raporları için kullanılmamalıdır.

Uygunsuz kullanım yapan hesaplar tespit edildiği taktirde TUBITAK ULAKBIM tarafından bloke edilecektir.


Kampüs Dışı Erişim

Kampüs ağı dışındaysanız açıklama kısmında kilit işareti bulunan veritabanlarına erişemezsiniz. Bu veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için ilgili rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Rehber

SubjectsPlus ile Güçlendirilmiştir.