Sinema ve Televizyon Rehberi'ne hoÅŸ geldiniz. Bu rehber kütüphanenin olanaklarından araÅŸtırmalarınızda ve ödevlerinizde nasıl faydalanabileceÄŸinizi anlatmak için oluÅŸturulmuÅŸtur.Rehber, alanınınz ile ilgili kitaplara, dergilere, veri tabanlarına, danışma kaynaklarına ve mesleki kuruluÅŸlara eriÅŸim kolaylığı saÄŸlayacaktır. Ayrıca yazma süreçlerinde ve atıf verme konularında yardımcı olmaktadır
EÄŸitim – ÖÄŸretim Dönemi:
|
|
Hafta Ä°çi
|
Hafta Sonu
|
|
Merkez Kütüphanesi
|
08:00-23:00
|
09:00-17:00
|
|
Çalışma Salonu
|
08:00-23:30
|
08:00-23:30
|
|
|
Hafta Ä°çi
|
Hafta Sonu
|
|
Merkez Kütüphanesi
|
08:00-17:00
|
Kapalı
|
|
Çalışma Salonu
|
08:00-23:30
|
08:00-23:30
|
Ebrar Okur
- Kütüphaneci
- ebrarokur@karatekin.edu.tr
- 8406
- Turcademy
Turcademy, multidisipliner bir e-kitap platformudur. Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Astana Yayınevi, Der Yayınları, Dora Yayınevi, Efil Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Müzik Eğitimi Yayınları, Nobel Tıp Kitabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık, Siyasal Kitabevi, Yapı Kredi Yayınları ve Yeni İnsan Yayınevi`ne ait yaklaşık 10.000 Türkçe e-kitaba erişim sunmaktadır.
Not: E-kitaplara erişebilmek için "karatekin.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile Turcademy web sayfasından üye olmanız gerekmektedir. Not: Turcademy veritabanı e-kitapları DRM korumalı .pdc formatında indirmeye izin vermektedir. .pdc kitapları açabilmek için veritabanına giriş yaptıktan sonra bağlantı üzerinden yapmanız gereken işlemleri görebilirsiniz.
Video kullanım kılavuzu için tıklayınız. Önemli Not: Çevrimdışı okuma için sunulan kullanıcı lisansında iki cihaz sınırı bulunmaktadır. Kullanıcı dilediği takdirde cihazdan lisansı silebilmektedir. Çevrimiçi okuma için herhangi bir sınırlandırma bulunmamaktadır.
- HiperKitap
Hiperkitap, dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kişisel gelişim, mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, işletme gibi 28 ana konuda 22.000 civarı E-Kitap barındıran bir veritabanıdır. Ayrıca Hiperkitap mobil uygulaması ile de dilediğiniz yerden e-kitaplara erişim sağlayabilirsiniz. Mobil uygulamayı uygulama mağazasından cihazınıza kurduktan sonra kurumsal e-posta adresiniz (*@karatekin.edu.tr uzantılı) ile üye olmanız gerekmektedir. Alternatif Erişim Adresi: https://www.hiperkitap.com/ - MasterFILE Reference eBook Collection - EBSCO
MasterFILE Reference eBook Collection veritabanı biyografi, tarih, kariyer, yemek pişirme, edebiyat, soy bilimi, politika, mimarlık, bilim, spor, seyahat gibi birçok konuda e-kitaplar içermektedir. - IMF eLibrary Veritabanı
IMF eLibrary küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara, istatistiklere ve veri setlerine erişim imkanı sunan bir veritabanıdır. - DOAB - Directory of Open Access Books
DOAB’ın temel amacı Açık Erişimli kitapların keşfedilebilirliğini artırmaktır. DOAB veritabanı 76 yayıncıdan 2.256 açık erişimli kitap barındırır. - Open Library
Open Library, Internet Archive tarafından oluşturulan, kar amacı gütmeyen dijital bir kütüphane ve arşiv projesidir. - Open Access eBooks on JSTOR
Kaliforniya Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Avusturya Ulusal Üniversitesi gibi yayınevlerine ait 500’den fazla kitap içermektedir.
Sinema ve Televizyon ile ilgili basılı kitaplar kütüphanemizde aÅŸağıda belirtilen konu numaralarında yer almaktadır.
Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
| PN1990-1992.92 | Yayın |
| PN1992-1992.92 | Televizyon yayınları |
| PN1997-1997.85 | Oyunlar, senaryolar vb. |
| PN2061-2071 | Oyunculuk sanatı |
| PN6110.5-6120 | Dram |
| PN6120.15-6120.95 | Kurgu |
| TR845-899 | Sinematografi |
| TR925-1050 | Fotomekanik süreçler |
Elektronik kitaplara kampüs ağı içinde ve dışında nasıl eriÅŸebileceÄŸiniz hakkında ayrıntılı bilgi için rehberimizi inceleyebilirsiniz.
Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT), Türkiye'deki farklı kataloglara ve otomasyon sistemlerine sahip kütüphanelerdeki materyallerin tek bir arayüzden taranabilmesini saÄŸlar. Kütüphanemizde bulunmayan bir eserin baÅŸka bir kütüphaneden kütüphaneler arası ödünç hizmeti ile saÄŸlanabilmesi için öncelikle TO-KAT taraması yapabilirsiniz.
Üniversitemizin mensubu akademik personel, doktora ve yüksek lisans öÄŸrencileri için anlaÅŸmalı olunan akademik kütüphanelerden ödünç kitap isteÄŸi yapılabilmektedir. Detay için lütfen tıklayınız.
- YÖK Ulusal Tez Merkezi
Bu veritabanı, üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veritabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından “çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar. - ProQuest Dissertations and Theses
Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. Dünya çapında 4.9 milyon civarı tezi bünyesinde barındırmaktadır. - NDLTD
NDLTD, elektronik tezlerin benimsenmesini, oluşturulmasını, kullanılmasını, yaygınlaştırılmasını ve korunmasını teşvik etmeye adanmış uluslararası bir kuruluştur. 6 milyonun üzerinde açık erişimli teze erişim sağlamaktadır. - DART-Europe: E-theses
Elektronik tezlerin araştırmacılar tarafından tek bir portal üzerinden kullanılması için oluşturulmuş açık erişim bir veritabanıdır. - MIT Theses
MIT Library koleksiyonunda 1800’lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000’den fazla tez içermektedir. - Open Dissertations - EBSCO
Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara 1902’den günümüze kadar uzanan tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır.
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
- Alexander Street Music and Dance Online
- CaltechAUTHORS
24 Ağustos 2011’de CaltechBOOK’daki 66 kitap, Caltech araştırmacıları tarafından açık erişimli tüm kitapların bir araya getirilmesi için CaltechAUTHORS deposuna taşınmıştır. - Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesi
Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesi bünyesinde 10.000 civarı gravür ve harita barındırmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde tarih, sanat, moda, müzik, tiyatro ve daha birçok konuda geniş bir koleksiyon sunmaktadır. İçerikleri arasında antik şehirler, kiliseler, tarihi olaylar, haritalar, mimari yapılar, Shakespeare eserleri, müzik bestecileri, kostüm tarihi, sanatçı portreleri ve botanik gravürleri gibi çeşitli görseller bulunmaktadır, bu da kütüphaneyi çok yönlü bir kültürel kaynak haline getirmektedir. - Internet Archive
Disiplinler arası milyonlarca kaynak. - Open Culture
Ücretsiz sesli kitap, film ve e-kitap bulabilir, ücretsiz eğitimlere katılabilir, İspanyolca, Rusça, Latin, Korece gibi birçok dili öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda blog yazılarıyla bambaşka dünyaları keşfedebilirsiniz - Project Muse Books Collection
- ROAR-Registry of Open Access Repositories
- Web of Science
Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Social Sciences Citation Index - [ 1940 - ] Science Citation Index-Exp (SCI - EXP) - [ 1940 - ] Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) - [ 1975 - ] Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI-S)--1990- Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (CPCI-SSH)--1990- Book Citation Index: Dizinlerinden oluşmaktadır. - Scopus
Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. - TR Dizin
ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır. Yerel Erişim Arayüzü: https://trdizin.gov.tr/
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
- Artstore
- ArXiv
900 bin civarında e-dergiyi içermekte olan ve ArXiv Cornell Üniversitesi Kütüphanesi, Simons Vakfı ve üye kurumlar tarafından finanse edilen veri tabanıdır. - Digital Bodleian
- Europeana Collections
Avrupa müzelerinden, galerilerinden, kütüphanelerinden ve arşivlerinden 58 milyon eseri, kitap, film ve müzik hakkında verinin sunulduğu açık erişim veri tabanıdır. - [FILMGRAB]
Çekilmiş tüm filmlerin çarpıcı sahnelerinin arşivlerinin bulunduğu bir veri tabanıdır. - Listing of Open Access Databases (LOADB)
1,300'den fazla açık erişim veri tabanını tarayan dijital platformdur. - TRT Ar?iv
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun film arşividir. - Türk Sinemas? Ara?t?rmalar?
Bilim ve Sanat Vakfı – Türk Sineması Araştırmaları (TSA) birimi tarafından yayınlanan Türk sineması ile ilgili film, kişi, kitap, dergi, makale, söyleşi ve tez kategorilerinde sistematik künyelerin bulunduğu, yazılı, görsel ve işitsel belgelerin veri tabanıdır. - A Comic Art in Scholarly Writing: A Citation Guide
açıklama
Aktüel ve Belgesel Ayrımı BaÄŸlamında ''YeÅŸil Bursa'' (1932) Filmi Üzerine Bir DeÄŸerlendirme
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/3580
Osmanlı'da Sinemanın Sosyo-Ekonomik Yapısının Değerlendirilmesi
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/1495
Türk Sinema Tarihinde Ä°lgi Çekici Bir Ä°ddianın Ä°ncelenmesi: Atatürk'ün Film Senaryosu Yazması
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/1068
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/3580
Osmanlı'da Sinemanın Sosyo-Ekonomik Yapısının Değerlendirilmesi
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/1495
Türk Sinema Tarihinde Ä°lgi Çekici Bir Ä°ddianın Ä°ncelenmesi: Atatürk'ün Film Senaryosu Yazması
Bağlantı: http://openaccess.karatekin.edu.tr:8080/xmlui/handle/CAKU/1068
Türk Sinema Tarihinde Fragmanlar (1896-1945)
Ali Özuyar
2013
Inventing Cinema : Machines, Gestures and Media History
Benoît Turquety
2019
On Cinema
Glauber Rocha, Ismail Xavier, Charlotte Smith, Stephanie Dennison, Cecília Mello, Lúcia Nagib
2019
Traditions in World Cinema
Linda Badley, R. Barton Palmer, Steven Jay Schneider
2005
- Belgesel Sinemacılar Birliği http://bsb.org.tr/
- Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek BirliÄŸi https://se-sam.org/
- Sinema Eseri Sahipleri BirliÄŸi https://www.sinebir.org.tr/
- Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek BirliÄŸi http://setem.org.tr/
- Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği http://www.tesiyap.com/
- Film Yapımcıları Meslek Birliği http://www.fiyab.org.tr/
- Anadolu Sinema ve Televizyon Eseri Yapımcıları Meslek Birliği https://asitem.org.tr/
- Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği http://www.se-yap.org.tr/
Akademik çalışmalarınızda, ödevlerinizde kaynakça oluÅŸtururken ve yazma sürecinde iÅŸlerinizi kolaylaÅŸtıracak Referans yönetim araçları konusunda destek hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca kurumsal üyeliklerde Mendeley programında ek bulut hesabı imkanı saÄŸlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
- GerektiÄŸi yerde mutlak ÅŸekilde yararlandığınız veya dayandığınız kaynaÄŸa gönderme yaparak, bu eserin bibliyografik bilgilerini tam olarak vermelisiniz.
- AraÅŸtırmanızda kullandığınız kaynaklara atıfta bulunmanız ve kaynakça bilgilerini eksiksiz göstermeniz iki nedenden çok önemlidir.
- Ä°lk olarak faydalandığınız eserlerin yazarlarını açıkça belirtmek sizin ve söz konusu yazarlar için saygı ve güven açısından önemlidir, ilave olarak, sizin araÅŸtırmanızdaki bulgularınıza dayanacak olan diÄŸer okurların, sizin bulduÄŸunuz kaynakları kendi araÅŸtırmaları için kontrol etmelerini, doÄŸrulamalarını ve gerektiÄŸinde de asıl kaynaÄŸa ulaÅŸmalarını saÄŸlar.
- Ä°kinci olarak, faydalandığınız esere atıfta bulunmazsanız baÅŸka yazar ve araÅŸtırmacıların çalışmaları kendi eseriniz ya da çalışmanız gibi görülebilir ve böylece aşırma veya intihal (plagiarism) olarak adlandırılan ciddi bir suçu iÅŸlemekle suçlanabilirsiniz.
- BulduÄŸunuz ve kendi araÅŸtırma yazınızda kullanacağınız eserlerin kaynağını belirtmek için, çalışmanızı sunacağınız kiÅŸi veya kurumun kendi araÅŸtırma alanı için uygun gördüÄŸü veya tercih ettiÄŸi bir atıf standartı olabilir.
Kütüphanemiz aracılığı ile faydalanabileceÄŸiniz intihal analiz programları aÅŸağıdadır. Ä°ntihal analiz programlarını kullanmak ve ayrıntılı incelemek için tılayınız.
Turnitin:
Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.
iThenticate:
Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
intihal.net:
Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.
Turnitin:
Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.
iThenticate:
Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
intihal.net:
Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.