Felsefe Bölümü Konu Rehberi'ne hoÅŸ geldiniz. Bu rehber kütüphanenin olanaklarından araÅŸtırmalarınızda ve ödevlerinizde nasıl faydalanabileceÄŸinizi anlatmak için oluÅŸturulmuÅŸtur.Rehber, alanınızla ilgili kitaplara, dergilere, veri tabanlarına, danışma kaynaklarına ve mesleki kuruluÅŸlara eriÅŸim kolaylığı saÄŸlayacaktır. Ayrıca yazma süreçlerinde ve atıf verme konularında yardımcı olmaktadır.
EÄŸitim – ÖÄŸretim Dönemi:
|
|
Hafta Ä°çi
|
Hafta Sonu
|
|
Merkez Kütüphanesi
|
08:00-23:00
|
09:00-17:00
|
|
Çalışma Salonu
|
08:00-23:30
|
08:00-23:30
|
|
|
Hafta Ä°çi
|
Hafta Sonu
|
|
Merkez Kütüphanesi
|
08:00-17:00
|
Kapalı
|
|
Çalışma Salonu
|
08:00-23:30
|
08:00-23:30
|
Burak Özdemir
- Kütüphaneci
- burakozdemir@karatekin.edu.tr
- 8410
Elektronik kitaplara kampüs ağı içinde ve dışında nasıl eriÅŸebileceÄŸiniz hakkında ayrıntılı bilgi için rehberimizi inceleyebilirsiniz.
Hiperkitap
Hiperkitap, dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kiÅŸisel geliÅŸim,
mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, iÅŸletme gibi 28 ana konuda 22.000 civarı
E-Kitap barındıran bir veritabanıdır.
Ayrıca Hiperkitap mobil uygulaması ile de dilediğiniz yerden e-kitaplara erişim sağlayabilirsiniz.
Mobil uygulamayı uygulama mağazasından cihazınıza kurduktan sonra kurumsal
e-posta adresiniz (*@karatekin.edu.tr uzantılı) ile üye olmanız gerekmektedir.
Turcademy
Multidisipliner bir e-kitap platformudur. Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Astana Yayınevi, Der Yayınları,
Dora Yayınevi, Efil Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık,
Müzik EÄŸitimi Yayınları,
Nobel Tıp Kitabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık,
Siyasal Kitabevi, Yapı Kredi Yayınları ve Yeni Ä°nsan Yayınevi`ne ait yaklaşık 10.000 Türkçe e-kitaba eriÅŸim sunmaktadır.
Not: E-kitaplara eriÅŸebilmek için "karatekin.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile Turcademy web sayfasından
üye olmanız gerekmektedir.
Not: Turcademy veritabanı e-kitapları DRM korumalı .pdc formatında indirmeye
izin vermektedir. .pdc kitapları açabilmek için veritabanına giriÅŸ yaptıktan sonra baÄŸlantı üzerinden
yapmanız gereken iÅŸlemleri görebilirsiniz.
Video kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Önemli Not: Çevrimdışı okuma için sunulan kullanıcı lisansında iki cihaz sınırı bulunmaktadır.
Kullanıcı dilediÄŸi takdirde cihazdan lisansı silebilmektedir. Çevrimiçi okuma için herhangi
bir sınırlandırma bulunmamaktadır.
BASE Bielefeld Academic Search Engine
BASE Bielefeld University Library Open Access Databases (Bielefeld Academic Search Engine) felsefe,
psikoloji, sosyololoji, edebiyat, tarih, dil bilim, teknoloji ve sanat konularında 60 milyonun
üzerinde tam metin içeriÄŸe eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Doab-Directory of Open Access Books
DOAB’ın temel amacı Açık EriÅŸimli kitapların keÅŸfedilebilirliÄŸini artırmaktır.
DOAB veritabanı 76 yayıncıdan 2.256 açık eriÅŸimli kitap barındırır.
Google Books
Hiperkitap, dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kiÅŸisel geliÅŸim,
mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, iÅŸletme gibi 28 ana konuda 22.000 civarı
E-Kitap barındıran bir veritabanıdır.
Ayrıca Hiperkitap mobil uygulaması ile de dilediğiniz yerden e-kitaplara erişim sağlayabilirsiniz.
Mobil uygulamayı uygulama mağazasından cihazınıza kurduktan sonra kurumsal
e-posta adresiniz (*@karatekin.edu.tr uzantılı) ile üye olmanız gerekmektedir.
Turcademy
Multidisipliner bir e-kitap platformudur. Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Astana Yayınevi, Der Yayınları,
Dora Yayınevi, Efil Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık,
Müzik EÄŸitimi Yayınları,
Nobel Tıp Kitabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık,
Siyasal Kitabevi, Yapı Kredi Yayınları ve Yeni Ä°nsan Yayınevi`ne ait yaklaşık 10.000 Türkçe e-kitaba eriÅŸim sunmaktadır.
Not: E-kitaplara eriÅŸebilmek için "karatekin.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile Turcademy web sayfasından
üye olmanız gerekmektedir.
Not: Turcademy veritabanı e-kitapları DRM korumalı .pdc formatında indirmeye
izin vermektedir. .pdc kitapları açabilmek için veritabanına giriÅŸ yaptıktan sonra baÄŸlantı üzerinden
yapmanız gereken iÅŸlemleri görebilirsiniz.
Video kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Önemli Not: Çevrimdışı okuma için sunulan kullanıcı lisansında iki cihaz sınırı bulunmaktadır.
Kullanıcı dilediÄŸi takdirde cihazdan lisansı silebilmektedir. Çevrimiçi okuma için herhangi
bir sınırlandırma bulunmamaktadır.
BASE Bielefeld Academic Search Engine
BASE Bielefeld University Library Open Access Databases (Bielefeld Academic Search Engine) felsefe,
psikoloji, sosyololoji, edebiyat, tarih, dil bilim, teknoloji ve sanat konularında 60 milyonun
üzerinde tam metin içeriÄŸe eriÅŸim saÄŸlamaktadır.
Doab-Directory of Open Access Books
DOAB’ın temel amacı Açık EriÅŸimli kitapların keÅŸfedilebilirliÄŸini artırmaktır.
DOAB veritabanı 76 yayıncıdan 2.256 açık eriÅŸimli kitap barındırır.
Google Books
| Disiplinler arası milyonlarca kaynak yer almaktadır.
17 milyon üzerinde dijitalleÅŸtirilmiÅŸ kaynak bulunmaktadır. Internet Archive
Open Access eBooks on JSTOR Kaliforniya Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Avusturya Ulusal Üniversitesi gibi yayınevlerine ait 500’den fazla kitap içermektedir. Open Library Open Library, Internet Archive tarafından oluÅŸturulan, kar amacı gütmeyen dijital bir kütüphane ve arÅŸiv projesidir. Project Gutenberg Gutenberg Projesi; 1971 yılında çalışmaya baÅŸlayan Michael Hart'ın öncülüÄŸünde telif hakları serbest olan kitapların bilgisayar ortamında yayınlanmasını amaçlayan bir gönüllü kuruluÅŸtur. Bünyesinde 36000 den fazla kitabı barındırmaktadır. Bu kitapların çoÄŸu kiÅŸisel bilgisayaranıza indirebileceÄŸiniz kitaplardır. Proje kapsamında sesli kitaplarda bulunmaktadır. |
Felsefe bölümü ile ilgili basılı kitaplar kütüphanemizde aÅŸağıda belirtilen konu numaralarında yer almaktadır.
Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
| B | Philosophy(General) |
| BC | Logic |
| BF | Psychology |
| BD | Speculative philosophy |
| BH | Aesthetic |
| BJ | Ethics |
| BL | Religions.Mythology.Rationalism |
| BM | Judaism |
| BP | Islam.Bahaism.Theosophy,etc |
| BQ | Buddhism |
| BR | Christianity |
| BS | The bible |
| BT | Doctrinal Theology |
| BV | Practical Theology |
| BX | Christian Denominations |
Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT), Türkiye'deki farklı kataloglara ve otomasyon sistemlerine sahip kütüphanelerdeki materyallerin tek bir arayüzden taranabilmesini saÄŸlar. Kütüphanemizde bulunmayan bir eserin baÅŸka bir kütüphaneden kütüphaneler arası ödünç hizmeti ile saÄŸlanabilmesi için öncelikle TO-KAT taraması yapabilirsiniz.
Üniversitemizin mensubu akademik personel, doktora ve yüksek lisans öÄŸrencileri için anlaÅŸmalı olunan akademik kütüphanelerden ödünç kitap isteÄŸi yapılabilmektedir. Detay için lütfen tıklayınız.
İdealonline Veritabanı
Bilim, felsefe, edebiyat, eğitim, mimarlık,sanat, spor, tarihve tıp alanlarında
Türkçe dergileri, konferans tutanaklarını ve kitapları kapsamaktadır.
1.000+ Akademik/Popüler Süreli Yayın
155.000+ Tam Metin Makale
17.000+ Arşiv Sayısı
Jstor
Antropoloji, Amerika ve Asya Etüdleri, Ekoloji, Ekonomi, EÄŸitim, Maliye, Fen, Tarih,
Edebiyat, Matematik, Felsefe, Siyasal Bilimler, Nüfus Etüdleri, Sosyoloji ve Ä°statistik
konularında yayınlanan dergilerin eski sayılarına erişim sağlar.Jstor, dergilerin
güncel sayılarını içermez fakat günümüzden 2-5 yıl öncesine kadarki
​dergilerin bütün sayılarını kapsar.
Islamic Heritage Project
Harvard Üniversitesi, Islamic Heritage Project aracılığıyla Harvard’ın ünlü kütüphanesi ve müze koleksiyonlarından bulunan yüzlerce Ä°slam el yazması, haritalar ve basılı metinleri kataloglamış, muhafaza etmiÅŸ ve elektronik ortama aktarılmıştır. Nadir ve çoÄŸunlukla benzersiz olan bu eserler Ä°nternet aracılığı ile tüm dünyadaki araÅŸtırmcıların eriÅŸimine açılmıştır. Islamic Heritage Project Prens Alwaleed Bin Talal’ın desteÄŸi ile araÅŸtırmacıların hizmetine sunulmuÅŸtur. Islamic Heritage Project için Harvard’ın Open Collections Program’ı aracılığı ile 280’den fazla el yazması, 275 basılı metin, 50 harita ve 156.000 sayfanın üzerinde belgenin elektronik kopyasını üretmiÅŸtir.
Türkiye Diyanet Vakfı Ä°slam Ansiklopedisi
Dünyada Müslümanlar tarafından hazırlanmış ve tamamlanmış, hem madde listesi hem de
içerik ve üslûp açısından özgün, telif niteliÄŸi taşıyan ilk ansiklopedidir. BaÅŸlangıcından günümüze
kadar Ä°slâm dini, tarihi ve medeniyeti ile Ä°slâm toplumlarına dair hemen her konuda güvenilir,
doÄŸru ve yeterli bilgi sunmayı hedefleyen TDV Ä°slâm Ansiklopedisi, Ä°slâm ilimleri ve Ä°slâm
düÅŸüncesinin yanı sıra beÅŸerî ve sosyal bilimlerin(felsefe,edebiyat, sosyoloji) farklı alanlarında
yapılacak araÅŸtırmalar için kapsamlı bir kaynaktır.
Ä°slam Tarih,Sanat ve Kültür AraÅŸtırma Merkezi-IRCICA
Ä°slam kültür ve medeniyeti ana baÅŸlıkları altında ağırlıklı olarak tarih, coÄŸrafya, din,
bilim, felsefe, sanat, mimari, edebiyat konularında oluşturduğu
farklı tür ve formatlardaki zengin koleksiyonlarını dünyanın her yerinden
kullanıcılara sunarak bu alanlardaki araştırma ve incelemeleri desteklemeyi,
aynı zamanda bu koleksiyonları korumayı, geliştirmeyi ve gelecek nesillere
aktarmayı amaçlamaktadır.
- Web of Science
Çeşitli disiplinlerde yayın yapan bilimsel dergilerin etki gücünü, yayınlanan makalelerin aldığı atıf sayısını gösteren ve ayrıca yazarların makaleleri ve makalelerin kaynakçalarını listeleyen bibliyografik bir veri tabanıdır. Social Sciences Citation Index - [ 1940 - ] Science Citation Index-Exp (SCI - EXP) - [ 1940 - ] Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) - [ 1975 - ] Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI-S)--1990- Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (CPCI-SSH)--1990- Book Citation Index: Dizinlerinden oluşmaktadır. - Scopus
Bilim, teknik, tıp ve sosyal bilimler alanında, 5000 farklı yayınevine ait 18.000 yayında yer alan çalışmaların 1960 yılından günümüze özet, 1996 yılından günümüze de atıf bilgilerini içeren bibliyografik bir veritabanıdır. - TR Dizin
ULAKBİM tarafından oluşturulmakta olan TR Dizin; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler temel konularında, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Temel Bilimler, Sağlık Bilimleri, Veterinerlik, Sosyal ve Beşeri Bilimler alt konu alanlarında dergilerden oluşmaktadır. Yerel Erişim Arayüzü: https://trdizin.gov.tr/
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Stanford Felsefe Ansiklopedisi(Stanford Encyclopedia of Philosophy)
EriÅŸim: plato.stanford.edu/Çevrimiçi bir felsefe ansiklopedisini,
hakemli yayınlarla birleştirmektedir.
Stanford Üniversitesi tarafından sürdürülmektedir.
Felsefe Oxford Referans Online
Oxford Reference, Oxford University Press'in Sözlükler
Rehberler ve Ansiklopediler
genelinde 2 milyon sayısallaştırılmış girdiyi bir araya getiren,
25 farklı konu alanını kapsayan
çevrimiçi referans ürünüdür.
EriÅŸim: https://www.oxfordreference.com/browse?t1=ORO:AHU02720
Bilkent Felsefe SözlüÄŸü
Bilkent Üniversitesi felsefe bölümü hocaları ve lisansüstü öÄŸrencilerinin gönüllü
çalışmaları ile oluÅŸturulan
Bilkent Felsefe SözlüÄŸü UNESCO Dünya Felsefe Günü vesilesiyle
17 Kasım 2022 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.
Åžu anda sözlükte felsefe ve ilgili alanlara dair 4,048 terim bulunmaktadır.
SözlüÄŸün kelime daÄŸarcığını sürekli artırmaktadır.
EriÅŸim : https://logos.bilkent.edu.tr/
Çankırı Karatekin Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Danışma Kaynakları
HançerlioÄŸlu, Orhan, (1985-1993). Felsefe SözlüÄŸü. Ä°stanbul : Remzi Kitabevi (EriÅŸim Linki)
Cevizci, Ahmet.(2010).Paradigma Felsefe SözlüÄŸü. Ä°stanbul : Paradigma(EriÅŸim Linki)
Erhat, Azra.(2008).Mitoloji SözlüÄŸü.Ä°stanbul : Remzi Kitabevi(EriÅŸim Linki)
Akyol, Aygün.(2016). Ä°slam Felsefesi Tanımlar SözlüÄŸü.Ankara Elis Yayınları(EriÅŸim Linki)
Sena, Cemil.(1974-). Filozoflar Ansiklopedisi.Ä°stanbul: Remzi Kitabevi(EriÅŸim Linki)
- YÖK Ulusal Tez Merkezi
Bu veritabanı, üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veritabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından “çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar. - ProQuest Dissertations and Theses
Doktora ve master tezlerinin künyelerine ve tam metinlerine erişim sağlar. Dünya çapında 4.9 milyon civarı tezi bünyesinde barındırmaktadır. - NDLTD
NDLTD, elektronik tezlerin benimsenmesini, oluşturulmasını, kullanılmasını, yaygınlaştırılmasını ve korunmasını teşvik etmeye adanmış uluslararası bir kuruluştur. 6 milyonun üzerinde açık erişimli teze erişim sağlamaktadır. - DART-Europe: E-theses
Elektronik tezlerin araştırmacılar tarafından tek bir portal üzerinden kullanılması için oluşturulmuş açık erişim bir veritabanıdır. - MIT Theses
MIT Library koleksiyonunda 1800’lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000’den fazla tez içermektedir. - Open Dissertations - EBSCO
Açık erişim bir veritabanı olan OpenDissertations, birçok konuda araştırmacılara 1902’den günümüze kadar uzanan tez çalışmalarına erişim imkanı sağlamaktadır.
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Akademik çalışmalarınızda, ödevlerinizde kaynakça oluÅŸtururken ve yazma sürecinde iÅŸlerinizi kolaylaÅŸtıracak Referans yönetim araçları konusunda destek hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca kurumsal üyeliklerde Mendeley programında ek bulut hesabı imkanı saÄŸlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
- GerektiÄŸi yerde mutlak ÅŸekilde yararlandığınız veya dayandığınız kaynaÄŸa gönderme yaparak, bu eserin bibliyografik bilgilerini tam olarak vermelisiniz.
- AraÅŸtırmanızda kullandığınız kaynaklara atıfta bulunmanız ve kaynakça bilgilerini eksiksiz göstermeniz iki nedenden çok önemlidir.
- Ä°lk olarak faydalandığınız eserlerin yazarlarını açıkça belirtmek sizin ve söz konusu yazarlar için saygı ve güven açısından önemlidir, ilave olarak, sizin araÅŸtırmanızdaki bulgularınıza dayanacak olan diÄŸer okurların, sizin bulduÄŸunuz kaynakları kendi araÅŸtırmaları için kontrol etmelerini, doÄŸrulamalarını ve gerektiÄŸinde de asıl kaynaÄŸa ulaÅŸmalarını saÄŸlar.
- Ä°kinci olarak, faydalandığınız esere atıfta bulunmazsanız baÅŸka yazar ve araÅŸtırmacıların çalışmaları kendi eseriniz ya da çalışmanız gibi görülebilir ve böylece aşırma veya intihal (plagiarism) olarak adlandırılan ciddi bir suçu iÅŸlemekle suçlanabilirsiniz.
- BulduÄŸunuz ve kendi araÅŸtırma yazınızda kullanacağınız eserlerin kaynağını belirtmek için, çalışmanızı sunacağınız kiÅŸi veya kurumun kendi araÅŸtırma alanı için uygun gördüÄŸü veya tercih ettiÄŸi bir atıf standartı olabilir.
Kütüphanemiz aracılığı ile faydalanabileceÄŸiniz intihal analiz programları aÅŸağıdadır. Ä°ntihal analiz programlarını kullanmak ve ayrıntılı incelemek için tılayınız.
Turnitin:
Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.
iThenticate:
Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
intihal.net:
Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.
Turnitin:
Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.
iThenticate:
Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.
intihal.net:
Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.
Kütüphane KataloÄŸumuzda Felsefe Ä°le Ä°lgili Daha Fazla Kitaba EriÅŸmek Ä°çin AÅŸağıdaki Renkli Alana Tıklayınız.
Katalog Tarama
Katalog Tarama
Açık EriÅŸim SözlüÄŸü
Çankırı Karatekin Üniversitesi Açık EriÅŸim Sistemi
Ankos Açık ArÅŸiv Sistemi
Ankara Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Atatürk Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
BaÅŸkent Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Çukurova Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
ÖzyeÄŸin Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Gazi Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Hacettepe Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Kastamonu Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Sabancı Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Trakya Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Çankırı Karatekin Üniversitesi Açık EriÅŸim Sistemi
Ankos Açık ArÅŸiv Sistemi
Ankara Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Atatürk Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
BaÅŸkent Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Çukurova Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
ÖzyeÄŸin Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Gazi Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Hacettepe Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Kastamonu Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Sabancı Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
Trakya Üniversitesi Açık ArÅŸiv Sistemi
BudapeÅŸte Açık EriÅŸim Sistemi
COAR(Açık EriÅŸim Depoları Konfederasyonu)
De Gruyter
DOAJ(Açık EriÅŸim Dergileri Dizini)
DOAB( Açık EriÅŸim Kitapları Dizini)
Project Gutenberg'den Ücretsiz e-Kitaplar
Ücretsiz Tam PDF
Google Akademik
Uluslararası Bilimsel Yayınlar
OASIS(Open Access)
SciELO(Çevrimiçi Bilimsel Elektronik Kütüphane)
Sosyal Bilim Araştırma Ağı
SpringerOpen
COAR(Açık EriÅŸim Depoları Konfederasyonu)
De Gruyter
DOAJ(Açık EriÅŸim Dergileri Dizini)
DOAB( Açık EriÅŸim Kitapları Dizini)
Project Gutenberg'den Ücretsiz e-Kitaplar
Ücretsiz Tam PDF
Google Akademik
Uluslararası Bilimsel Yayınlar
OASIS(Open Access)
SciELO(Çevrimiçi Bilimsel Elektronik Kütüphane)
Sosyal Bilim Araştırma Ağı
SpringerOpen
Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Akademik Personel, Ä°dari Personel, SözleÅŸmeli Personel ve Tüm ÖÄŸrencilerimiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire BaÅŸkanlığı’nın sunduÄŸu hizmetlerden yararlanabilmektedir. Kitap ödünç alma süreleri, uzatma iÅŸlemleri vb. konular için ayrıntılı bilgiye ulaÅŸmak istiyorsanız lütfen tıklayınız
Üniversitemizin mensubu akademik personel, doktora ve yüksek lisans öÄŸrencileri için anlaÅŸmalı olunan akademik kütüphanelerden ödünç kitap isteÄŸi yapılabilmektedir. Detay için lütfen tıklayınız.
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Elektronik kitaplara kampüs ağı içinde ve dışında nasıl eriÅŸebileceÄŸiniz hakkında ayrıntılı bilgi için rehberimizi inceleyebilirsiniz.