Araştırma Rehberleri

Kimya Mühendisliği

HoÅŸ Geldiniz
Kimya MühendisliÄŸi Konu Rehberi'ne hoÅŸ geldiniz. Bu rehber kütüphanenin olanaklarından araÅŸtırmalarınızda ve ödevlerinizde nasıl faydalanabileceÄŸinizi anlatmak için oluÅŸturulmuÅŸtur.

Rehber, alanınınz ile ilgili kitaplara, dergilere, veri tabanlarına, danışma kaynaklarına eriÅŸim kolaylığı saÄŸlayacaktır. Ayrıca yazma süreçlerinde ve atıf verme konularında yardımcı olmaktadır
Kütüphane Çalışma Saatleri
EÄŸitim - ÖÄŸretim Dönemi
  Hafta Ä°çi Hafta Sonu
Merkez Kütüphanesi 08:00-20:00 Kapalı
Çalışma Salonu 08:00-23:30 08:00-23:30
 
Yaz Dönemi
  Hafta Ä°çi Hafta Sonu
Merkez Kütüphanesi 08:00-17:00 Kapalı
Çalışma Salonu 08:00-23:30 08:00-23:30


Not: Sınav dönemlerinde çalışma saatlerinde deÄŸiÅŸiklik yapılmaktadır. Yapılan deÄŸiÅŸikliklere iliÅŸkin bilgiler web sayfamızdan ve sosyal medya kanallarımızdan duyurulmaktadır. Resmî tatil günlerinde yalnızca çalışma salonumuz hizmet vermektedir.

Sorumlu Kütüphaneci

Hacı Ali Atar

Elektronik Kitap Veri Tabanları
Kütüphane Raf Bilgisi
Kimya MühendisliÄŸi ile ilgili basılı kitaplar kütüphanemizde aÅŸağıda belirtilen konu numaralarında yer almaktadır.

Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
QC 320, TJ 260 Isı ve Kütle Transferi
QD 1-69 Kimya (Genel)
QD 71-145 Analitik Kimya
QD 146-196 Ä°norganik Kimya
QD 380-388 Makromolekül
QD415-431.7, QH345, QP501-801 Biyokimya
QD 241-449 Organik Kimya
QD 410-412   Organometalik bileÅŸikler
QD 450-731 Fiziksel ve teorik kimya
QH 506 Moleküler Biyoloji
TP 1-1185 Kimyasal teknoloji
TP 155-159 Kimya MühendisliÄŸi
TP 200-248 Kimyasalların üretimi ve kullanımı
TP 316-360 Yakıt
TP 690-692.4 Petrol ve ürünleri
TP 1080-1185 Polimerler, plastikler ve bunların üretimi
Elektronik Kitaplara EriÅŸim
Elektronik kitaplara kampüs ağı içinde ve dışında nasıl eriÅŸebileceÄŸiniz hakkında ayrıntılı bilgi için rehberimizi inceleyebilirsiniz.
Katalog Tarama
 

Kütüphanemizde bulunan eserleri katalog tarama ile öÄŸrenebilirsiniz.
Ulusal Toplu Katalog



 
Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT), Türkiye'deki farklı kataloglara ve otomasyon sistemlerine sahip kütüphanelerdeki materyallerin tek bir arayüzden taranabilmesini saÄŸlar. Kütüphanemizde bulunmayan bir eserin baÅŸka bir kütüphaneden kütüphaneler arası ödünç hizmeti ile saÄŸlanabilmesi için öncelikle TO-KAT taraması yapabilirsiniz.
Kütüphaneler Arası Ödünç Verme
Üniversitemizin mensubu akademik personel, doktora ve yüksek lisans öÄŸrencileri için anlaÅŸmalı olunan akademik kütüphanelerden ödünç kitap isteÄŸi yapılabilmektedir.  Detay için lütfen tıklayınız.
Tez Veri Tabanları

Ayarlar

Başlık Çubuğunu Gizle
Kutu İçeriğini Gizle
Favori Kutu

Biçimler

Tez Veri Tabanları
Kütüphane Kaynaklarına Uzaktan Erişim
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN veya YETKÄ°M aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
Kimya Mühendisliği Veri Tabanları
Bibliyografik Veri Tabanları

Ayarlar

Başlık Çubuğunu Gizle
Kutu İçeriğini Gizle
Favori Kutu

Biçimler

Bibliyografik Veri Tabanları
Tüm kaynaklarda arama
Makale, dergi, e-kitap ve diÄŸer tüm kaynak türlerinde arama yapmak için aÅŸağıdaki arama kutusunu kullanabilirsiniz.
 
Kütüphane Kaynaklarına Uzaktan Erişim
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN veya YETKÄ°M aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
TÃœBESS Hizmeti
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
Sözlükler
  • Kimya terimleri sözlüÄŸü, Prof. Dr. Güler Somer, Prof. Dr. Ahmet YaÅŸar. Kütüphanedeki konumu için tıklayınız.
  • Kimya ve kimya mühendisliÄŸi terimler sözlüÄŸü : Ä°ngilizce - Türkçe terimler sözlüÄŸü, [hazırlayanlar] Ali Rıza Berkem, Selahattin Gültekin. Kütüphanedeki konumu için tıklayınız.
  • Kimya, kimya mühendisliÄŸi ve çevre terimleri kılavuzu, haz. Ömer Kuleli. Kütüphanedeki konumu için tıklayınız.
  • Fachlexikon ABC chemie. Kütüphanedeki konumu için tıklayınız.
Patent Veri Tabanları
Referans Yönetim Araçları
    

Akademik çalışmalarınızda, ödevlerinizde kaynakça oluÅŸtururken ve yazma sürecinde iÅŸlerinizi kolaylaÅŸtıracak Referans yönetim araçları konusunda destek hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca kurumsal üyeliklerde Mendeley programında ek bulut hesabı imkanı saÄŸlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Neden Atıf Yapmalıyım?
  • GerektiÄŸi yerde mutlak ÅŸekilde yararlandığınız veya dayandığınız kaynaÄŸa gönderme yaparak, bu eserin bibliyografik bilgilerini tam olarak vermelisiniz.
  • AraÅŸtırmanızda kullandığınız kaynaklara atıfta bulunmanız ve kaynakça bilgilerini eksiksiz göstermeniz iki nedenden çok önemlidir.
  • Ä°lk olarak faydalandığınız eserlerin yazarlarını açıkça belirtmek sizin ve söz konusu yazarlar için saygı ve güven açısından önemlidir, ilave olarak, sizin araÅŸtırmanızdaki bulgularınıza dayanacak olan diÄŸer okurların, sizin bulduÄŸunuz kaynakları kendi araÅŸtırmaları için kontrol etmelerini, doÄŸrulamalarını ve gerektiÄŸinde de asıl kaynaÄŸa ulaÅŸmalarını saÄŸlar.
  • Ä°kinci olarak, faydalandığınız esere atıfta bulunmazsanız baÅŸka yazar ve araÅŸtırmacıların çalışmaları kendi eseriniz ya da çalışmanız gibi görülebilir ve böylece aşırma veya intihal (plagiarism) olarak adlandırılan ciddi bir suçu iÅŸlemekle suçlanabilirsiniz.
  • BulduÄŸunuz ve kendi araÅŸtırma yazınızda kullanacağınız eserlerin kaynağını belirtmek için, çalışmanızı sunacağınız kiÅŸi veya kurumun kendi araÅŸtırma alanı için uygun gördüÄŸü veya tercih ettiÄŸi bir atıf standartı olabilir.
İntihal Analiz Programları
Kütüphanemiz aracılığı ile faydalanabileceÄŸiniz intihal analiz programları aÅŸağıdadır. Ä°ntihal analiz programlarını kullanmak ve ayrıntılı incelemek için tılayınız.

Turnitin:

Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.

iThenticate:

Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

intihal.net:


Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.
 

SubjectsPlus ile Güçlendirilmiştir.