Araştırma Rehberleri

Bilgisayar Mühendisliği

HoÅŸ Geldiniz
Bilgisayar MühendisliÄŸi Konu Rehberi'ne hoÅŸ geldiniz. Bu rehber kütüphanenin olanaklarından araÅŸtırmalarınızda ve ödevlerinizde nasıl faydalanabileceÄŸinizi anlatmak için oluÅŸturulmuÅŸtur.

Rehber, alanınınz ile ilgili kitaplara, dergilere, veri tabanlarına, danışma kaynaklarına ve mesleki kuruluÅŸlara eriÅŸim kolaylığı saÄŸlayacaktır. Ayrıca yazma süreçlerinde ve atıf verme konularında yardımcı olmaktadır.
Sorumlu Kütüphaneci

Hacı Ali Atar

Elektronik Kitap Veri Tabanları
Temel Kitaplar

Yükleniyor...
Raf Düzeni
Bilgisayar MühendisliÄŸi ile ilgili basılı kitaplar kütüphanemizde aÅŸağıda belirtilen konu numaralarında yer almaktadır.

Kütüphane kat planlarına göz atarak kütüphanedeki konumlarını öÄŸrenebilirsiniz.
QA 75.5-76.95 Elektronik, Bilgisayar bilimi
QA 76.75-76.765 Programlama
T58.5- T58.64 Bilgi Teknolojileri
TA 157 Bilgisayar MühendisliÄŸi
TK 5100 Bilgisayar AÄŸ ve GüvenliÄŸi
TK 7800-8360 Bilgisayar MühendisliÄŸi. Bilgisayar donanımı
Z 102.5-104 Kriptografi
ZA 3201-3250 Bilgi Otoyolu
ZA 4201-4251 Ä°nternet
Elektronik Kitaplara EriÅŸim
Elektronik kitaplara nasıl eriÅŸebileceÄŸiniz hakkında ayrıntılı bilgi için rehberimizi inceleyebilirsiniz.
Kütüphaneler Arası ödünç verme
Üniversitemizin mensubu akademik personel, doktora ve yüksek lisans öÄŸrencileri için anlaÅŸmalı olunan akademik kütüphanelerden ödünç kitap isteÄŸi yapılabilmektedir.  Detay için lütfen tıklayınız.
Katalog Tarama
 


Kütüphanemizde bulunan eserleri katalog tarama ile öÄŸrenebilirsiniz.
Ulusal Toplu Katalog



 
Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT), Türkiye'deki farklı kataloglara ve otomasyon sistemlerine sahip kütüphanelerdeki materyallerin tek bir arayüzden taranabilmesini saÄŸlar
Tez Veri Tabanları

Ayarlar

Başlık Çubuğunu Gizle
Kutu İçeriğini Gizle
Favori Kutu

Biçimler

Tez Veri Tabanları
Tez Arama
Tez aramanıza bu kutudan başlayabilirsiniz
 
Kütüphane Kaynaklarına Uzaktan Erişim
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN veya YETKÄ°M aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
Bilgisayar Mühendisliği Veri Tabanları
Bibliyografik Veri Tabanları

Ayarlar

Başlık Çubuğunu Gizle
Kutu İçeriğini Gizle
Favori Kutu

Biçimler

Bibliyografik Veri Tabanları
Piri Tüm Kaynaklarda Arama
Makale, dergi, e-kitap ve diÄŸer tüm kaynak türlerinde arama yapmak için aÅŸağıdaki arama kutusunu kullanabilirsiniz.

Dergi Arama
Aradığınız dergiye eriÅŸimimiz olup olmadığını aÅŸağıdaki kutuyu kullanarak öÄŸrenebilirsiniz.
 

 
Kütüphane Kaynaklarına Uzaktan Erişim
Kampüs ağı (interneti) dışındaysanız kütüphanenin elektronik kaynaklarına eriÅŸebilmek için VPN veya YETKÄ°M aracını kullanmanız gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
TÃœBESS Hizmeti
TÜBESS (Türkiye Belge SaÄŸlama ve Ödünç Verme Sistemi), YÖK Tez Merkezinde bulunan eriÅŸime kapalı, tam metni indirilemeyen tezlerin YÖK’ten saÄŸlanması hizmetidir.
Bu hizmetten Üniversitemiz akademik personeli ve doktora öÄŸrencileri yararlanabilir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 
İnternet Kaynakları
  • Github
    GitHub, oldukça yaygın bir sürüm kontrol sistemi olarak Git kullanan yazılım geliÅŸtirme projeleri için web tabanlı bir depolama servisidir. Versiyon kontrolün yanı sıra birçok açık kaynak kodlu projenin kodlarını bünyesinde barındırmakta ve geliÅŸtirme imkanı sunmaktadır. Ayrıca öÄŸrenciler için Student Developer Pack ile birçok aracı ücretsiz sunmaktadır.
  • W3schools
    W3Schools, 1998 yılında kurulmuÅŸ programlama dillerini öÄŸretmeyi amaçlayan ücretsiz bir eÄŸitim sitesidir. HTML , CSS , JavaScript , PHP , SQL , Python , jQuery , Java , C ++ , C # ,  XML  ve Bootstrap gibi programlama dillerdinde eÄŸitim dokümanları saÄŸlamaktadır.
  • BTK Akademi
    Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu'nun (BTK) bilimsel, teknolojik ve sürekli kendini yenileyen eÄŸitim anlayışı ile oluÅŸturulan BTK Akademi, online eÄŸitim sertifika programlarıyla Teknoloji dünyasının güncel bilgisini halka aktarmayı amaçlayan ücretsiz bir eÄŸitim merkezidir.
  • edX
    edX, Harvard ve MIT tarafından oluÅŸturulan bir Amerikan devasa açık çevrimiçi kurs saÄŸlayıcısıdır. Bazı ücretsiz kurslar da dahil olmak üzere, dünya çapındaki bir öÄŸrenci topluluÄŸuna çok çeÅŸitli disiplinlerde çevrimiçi üniversite düzeyinde kurslar ev sahipliÄŸi yapmaktadır.
  • Stack Overflow
    Stack Overflow, bilgisayar programcılığı ile ilgili kullanıcı odaklı bir soru cevap sitesidir. 4 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.
  • Google Developers
    Google'ın yazılım geliÅŸtirme araçları ve platformları, uygulama programlama arayüzü (API'ler) ve teknik kaynaklar sitesidir.
Referans Yönetim Araçları
    

Akademik çalışmalarınızda, ödevlerinizde kaynakça oluÅŸtururken ve yazma sürecinde iÅŸlerinizi kolaylaÅŸtıracak Referans yönetim araçları konusunda destek hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca kurumsal üyeliklerde Mendeley programında ek bulut hesabı imkanı saÄŸlanmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
Neden Atıf Yapmalıyım?
  • GerektiÄŸi yerde mutlak ÅŸekilde yararlandığınız veya dayandığınız kaynaÄŸa gönderme yaparak, bu eserin bibliyografik bilgilerini tam olarak vermelisiniz.
  • AraÅŸtırmanızda kullandığınız kaynaklara atıfta bulunmanız ve kaynakça bilgilerini eksiksiz göstermeniz iki nedenden çok önemlidir.
  • Ä°lk olarak faydalandığınız eserlerin yazarlarını açıkça belirtmek sizin ve söz konusu yazarlar için saygı ve güven açısından önemlidir, ilave olarak, sizin araÅŸtırmanızdaki bulgularınıza dayanacak olan diÄŸer okurların, sizin bulduÄŸunuz kaynakları kendi araÅŸtırmaları için kontrol etmelerini, doÄŸrulamalarını ve gerektiÄŸinde de asıl kaynaÄŸa ulaÅŸmalarını saÄŸlar.
  • Ä°kinci olarak, faydalandığınız esere atıfta bulunmazsanız baÅŸka yazar ve araÅŸtırmacıların çalışmaları kendi eseriniz ya da çalışmanız gibi görülebilir ve böylece aşırma veya intihal (plagiarism) olarak adlandırılan ciddi bir suçu iÅŸlemekle suçlanabilirsiniz.
  • BulduÄŸunuz ve kendi araÅŸtırma yazınızda kullanacağınız eserlerin kaynağını belirtmek için, çalışmanızı sunacağınız kiÅŸi veya kurumun kendi araÅŸtırma alanı için uygun gördüÄŸü veya tercih ettiÄŸi bir atıf standartı olabilir.
İntihal Analiz Programları
Kütüphanemiz aracılığı ile faydalanabileceÄŸiniz intihal analiz programları aÅŸağıdadır. Ä°ntihal analiz programlarını kullanmak ve ayrıntılı incelemek için tılayınız.

Turnitin:

Ä°ntihal tespit hizmeti veren web tabanlı bir yazılımdır.ÖÄŸrenci ödevleri, tezleri ve projelerinin kontrolünü saÄŸlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.Program; tez, ödev ve benzeri çalışmaları 17 milyardan fazla web sayfası, akademik veri tabanları, dergiler ve yayınlara ek olarak daha önce programa yüklenmiÅŸ olan dokümanlarla karşılaÅŸtırarak aralarındaki benzerlik yüzdelerini hesaplar.

iThenticate:

Akademisyenlerin, editörlerin ve hakemlerin; makalelerini milyonlarca web sayfası ve veritabanları ile karşılaÅŸtırarak benzerlik analizlerinin yapılmasını saÄŸlamaktadır.iThenticate programı sadece doktora derecesi ve üzerindeki öÄŸretim üyeleri tarafından kullanılabilmektedir.

intihal.net:


Ä°ntihal.net’de doküman tipi ve kullanıcı unvan sınırlaması bulunmamaktadır. Bu nedenle lisans, lisansüstü, doktora öÄŸrencilerimiz ile bütün akademik ve idari personelimiz intihal.net aracından faydalanabileceklerdir.
 

SubjectsPlus ile Güçlendirilmiştir.