Web of Science Platformu
InCites Platformu
ProQuest Dissertations & Theses Citation Index
ProQuest™ Dissertations & Theses Global ve Web of Science™ entegrasyonu ProQuest Dissertations & Theses Citation Index ile sağlanmıştır. Web of Science All Databases alanından erişilebilir. Kullanım rehberi için lütfen tıklayınız
Preprint Citation Index
Web of Science’daki Preprint Citation Index, önde gelen arşivlerinden gelen ön baskıların multidisipliner bir koleksiyonudur. Araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin en yeni araştırmalarla güncel kalmalarına yardımcı olurken, bir yandan da güvendikleri kaynaklara olan güvenlerini korur. Preprint Citation Index ile disiplinler arasında ön baskı literatüründeki en son buluşları hızlı bir şekilde bulabilir, yeni bulgular mevcut olduğunda bildirim alabilir, bir fikrin gelişimini daha eksiksiz bir şekilde izleyebilir ve hakem değerlendirmesinden geçmeyen kaynakların güvenilirliğini değerlendirebilirsiniz.
1991 yılına kadar uzanmaktadır ve veritabanı günlük olarak güncellenmektedir.
|
arXiv: fizik, matematik, bilgisayar bilimleri, nicel biyoloji, nicel finans, istatistik, elektrik mühendisliği ve sistem bilimi ve ekonomi
|
2023 Journal Citation Reports sürümünden itibaren Dergi Etki Faktörleri- JIF, sanat ve beşeri bilimler de dahil olmak üzere tüm Web of Science Core Collection dergilerini kapsayacak şekilde genişletilecektir.
Bu, Journal Impact Factor’un Science Citation Index Expanded (SCIE) ve Social Science Citation Index'ten (SSCI) Arts and Humanities Citation Index (AHCI) ve multidisipliner Emerging Sources Citation Index (ESCI)™ dergilerini içerecek şekilde genişletilmesi anlamına gelmektedir.
Web of Science Baş Editörü Dr. Nandita Quaderi’nin blog yazısını aşağıda bulabilirsiniz
Announcing changes to the 2023 Journal Citation Reports - Clarivate
Mapping the path to future changes in the Journal Citation Reports - Clarivate 7 Mart 2023 tarihli Blog
JCR 2021 yılı verilerini içermektedir.
114 Ülkeden 21,430 dergi- 5,300 tanesi Altın Açık Erişim Dergisidir. 192 dergi ilk kez Journal Impact Factor aldı. JCR hakkında daha fazla bilgi için Research Smarter Webinarımızı izleyebilir ve danışma rehberimizi incelebilirsiniz.
TÜBİTAK- ULAKBİM, İstanbul Üniversitesi Yayınları ve #Clarivate katılımıyla gerçekleşecek Etki Odaklı Yayıncılık webinarı video kaydı için tıklayınız
Dergi Editörlerinin ve Yayıncılarının Dikkatine!
Bu webinarda Web of Science Editör ekibinin adımlarını takip ederek dergileri değerlendirmek için kullanılan 24 kalite ve 4 etki kriterinin her biri hakkında ayrıntılı bilgi edinebileceksiniz.
28 Haziran 2022 Salı günü Türkiye saati ile saat: 9:30 da gerçekleştirilecektir. 3 saat sürecektir.
Ms. Mireia Guardingo'nun sunumu İngilizce olacaktır.Webinar Programı:
MEHMET MIRAT SATOĞLU Direktör, TÜBİTAK– ULAKBIM
09:30 - 09:45
PROF. DR. HALUK ALKAN Rektör Yardımcısı, İstanbul Üniversitesi
09:45 – 10:00
MIREIA GUARDINGO Clarivate
Web of Science Dergi Değerlendirme Süreci ve Seçim Kriterleri- İngilizce
10:00 – 10:45
DERYA SOGUKSU Clarivate
Web of Science ve Araştırma Yayıncılığı
10:45 – 11:30
AHCI ve ESCI kapsamındaki dergiler, Science Citation Index ve Social Sciences Citation Index’te kapsanan yayınlar gibi kurum içi uzman editörlerimiz tarafından uygulanan aynı titiz kalite kriterlerini karşılamışlardır. Bu nedenle AHCI ve ESCI JCR’de yer almayı hak etmektedir. .
Yeni Journal Citation Indicator: Journal Citation Indicator başka bir Clarivate ölçüsünden yararlanır InCites’da yer alan Category Normalized Citation Impact (CNCI), Journal Citation Indicator değeri önceki 3 yılda bir dergide yayınlanan makaleler ve incelemeler/derlemeler için ortalama CNCI’dir.
Web of Science Academy, araştırma kariyerlerini geliştiren ve akademik yayıncılık ortamında bulunan dünyanın dört bir yanından araştırmacıları desteklemeyi amaçlamaktadır. Bir giriş oluşturarak araştırma bütünlüğünün çeşitli yönleri hakkında bilgi edinebilir, programınız uygun olduğunda ücretsiz kursları tamamlayarak akademik yayıncılıkta temel beceriler geliştirebilirsiniz. Tamamlanan her kurs için indirilebilen sertifikalar verilmektedir.
Kurslardan bazıları:
Reviewing in the Sciences
Mentoring in Peer Review
Co-reviewing with a Mentor
An Introduction to Peer Review
Good Citation Behavior
The Institute for Scientific Information™ (ISI)'ın yeni Global Araştırma Raporu yayımlandı. Bu yeni rapor veri sınıflandırmada değerlendirmenin önemini vurguluyor. Rapor, Web of Science atıf ağındaki güvenilir araştırma verilerine dayalı yeni ve oldukça esnek bir veri toplama yaklaşımı sunar ve Hollanda Leiden Üniversitesi'ndeki Centre for Science and Technology Studies (CWTS)'nin önde gelen akademik scientometrics ekibi ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. Rapor için tıklayınız
Yeni Web of Science arayüzünde Author Impact BeamplotsWeb of Science Yazar etkisi Beamplots, bir yazarın tüm yayın listesinin atıf performansını tek bir görünümde görselleştirmenin yeni bir yoludur.
Beamplotların çıkış noktasını öğrenmek ve Araştırma değerlendirmesinde nasıl uygulanabilecekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için detaylı raporumuzu indirebilirsiniz
Web of Science My Research Assistant App - Mobil Uygulamayı hemen indirebilirsiniz!
Web of Science My Research Assistant (MYRA), araştırmacıların Apple veya Android mobil cihazlarında Web of Science ve Master Journal Listesinde taramasına, kaydetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan bir mobil uygulamadır.
Kasım ayı boyunca yeni arayüz de erişilebilir olacaktır. Mümkün olduğunca geri bildirim yapmanızdan memnuniyet duyarız. Yeni arayüze Web of Science Core Collection'dan "Click here to access the preview" tıklayarak geçebilirsiniz. Soru işaretine ? tıklayıp geri bildirimlerinizi iletebilirsiniz. Yeni arayüz ile igili tanıtım eğitimleri:
Daha fazla bilgi için tıklayınız
Arabic Citation Index Mısır devletinin ortaklığıyla, dünyanın Arapça konuşan içeriğini kapsamak amacıyla oluşturulmuştur. Arap bilimsel literatürünün bir atıf indeksinde ilk haritasıdır. 2015 yılına kadar olan içerik ARCI editöryal kurulu tarafından seçildi ve İslami çalışmalar da dahil olmak üzere bir çok konu kategorisinde literatür içermektedir. Arayüz hem İngilizce hem de Arapça olarak taranabilir.
Araştırma topluluğunun bu karmaşık değişim içinde yönünü bulmasına yardımcı olabilmek için, Journal Citation Reports (JCR) profil sayfalarına açık erişim verileri ekledik. Şeffaflığı artırmak için altın açık erişim modeli kullanılarak ne kadar bilimsel literatür yayınlandığını ve bu içeriğe ne kadar atıf yapıldığını görebilirsiniz. Bu, altın açık erişim içeriğinin literatüre katkısını ve akademik söylem üzerinde etkisini araştırma topluluğunun daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır.
Yeni Web of Science 7 Temmuz 2021 de tüm WoS kullanıcıları için erişilebilir olacak!
Türkçe Videolar Playlist sıralaması
Web of Science Create Profile_ Türkçe 1:50
Getting help in Web of Science_Türkçe 1:02
Authors take control of your author record_Türkçe 4:13
Author Impact Beamplot_Türkçe 3:39
Build Better Searches in Web of Science_Türkçe 5:12
Using the Advanced Search Query Builder_Türkçe 1:43
Combining Search Sets in Advanced Search_Türkçe
Web of Science Citation Report_Türkçe 1:58
Yeni Web of Science Arayüzü ve Yenilikler - Türkçe -20210603 1055-1 38:00
InCites B&A - Signing In_Türkçe
Getting Help in InCites_Türkçe 00:58
Introducing the new Journal Citation Reports_Turkce 03:40
Arabic Citation Index_ Türkçe 1:46
Eğitim takvimi için tıklayınız!
Mart 2024
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 12/3/2024
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 12/03/2024
Şubat 2024
Clarivate Web of Science APIs- İngilizce video kaydı sunum- Rob Pritchett 29/02/2024
Research Smarter: Güvenilir araçlar ve verilerle araştırma dürüstlüğünün desteklenmesi 27/2/2024
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 14/2/2024
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 12/02/2024
Ocak 2024
Research Smarter: 2023'te en etkili olan yeni uzmanlık alanları ve araştırma cepheleri 26/1/2024
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 18/1/2024
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 16/01/2024
Aralık 2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 26/12/2023I
Kasım 2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 24/11/2023
Ekim 2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 23/10/2023
Research Smarter Veriye dayalı anlayışla kurumunuzun hibe başarısını artırın 31/10/2023
Eylül 2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 20/9/2023
Research Smarter: Web of Science ve Proquest Platformları arasındaki entegrasyonlar 29/9/2023
Temmuz 2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 27/7/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 26/7/2023
2023 Journal Citation Reports™ sürümü 5/7/2023
Haziran 2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 15/6/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 14/6/2023
Mayıs 2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 16/5/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 17/5/2023
Nisan 2023
Etkinlik: InCites Forum 28/4/2023
Incites ile Bilimsel Yayın Performansı ve Verimlilik: Necmettin Erbakan Üniversitesi Örneği
Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Bilimsel Yayınlar Koordinatörü, Necmettin Erbakan Üniversitesi
InCites Benchmarking & Analytics ile araştırma mükemmelliğini destekleyin
Derya Soğuksu, Kıdemli Müşteri Başarısı Danışmanı, Clarivate
Research Smarter Web of Science Araştırmacı Profilleri 27/4/2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 19/4/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 14/4/2023
Mart 2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 29/3/2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 30/3/2023
Şubat 2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 22/2/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 21/2/2023
Ocak 2023
Research Smarter: Araştırma fonu ortamını anlamak 31/1/2023
InCites Platformu- Araştırma Performansı, Stratejisi ve İşbirliği- InCites B/A, JCR ve ESI 20/1/2023
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 19/1/2023
Aralık 2022
Research Smarter: Preprint Citation Index 21/12/2022
Kasım 2022
Etkinlik: Kurumsal Araştırma Stratejisi, Performansı ve Raporları Webinarı 16/11/2022
Konuşmacı: Öğr. Gör. Beyhan Karpuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Derya Soguksu, Clarivate
Research Smarter: Clarivate Web of Science Veri ve Metrik API’leri 29/11/2022
Ekim 2022
Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın! 21/10/2022
Eylül 2022
Research Smarter: Web of Science Araştırmacı Profillerinin Önemi 27/9/2022
Temmuz 2022
Haziran 2022
Research Smarter- Yeni Haziran sürümü: Journal Citation Reports 30/06/2022
Research Smarter: Atıflar bize ne söylüyor? 23/06/2022
Mayıs 2022
Research Smarter: Literatür incelemelerini güvenle ele alın 25/5/2022
Nisan 2022
Research Smarter Sıralama stratejinizi geliştirmek için Clarivate çözümleri 27/04/2022
Mart 2022
Research Smarter: Dergi anlayışında devam eden bir gelişim 25/03/2022
Şubat 2022
Journal Citation Reports- Alanınızdaki en iyi dergileri hızlı bir şekilde belirleyin! 16/2/2022
Research Smarter: Web of Science verileriyle önemli fikir liderlerini belirleme 25/2/2022
Daha önceki yıllar
Yeni Web of Science Arayüzü ve Yenilikler 3/6/2021
Web of Science Researcher ID & Publons - Dokuz Eylül University 25/02/2020
